God sommer og godt otium

Tuesday, July 25, 2017

Som altid mødtes elever, lærere og øvrigt personale i festsalen i fjerde lektion på skoleårets sidste skoledag - fredag d. 21. juli - for at ønske hinanden en god sommer. 

Men afslutningsarrangementet var udvidet i år i en ganske særlig anledning. Der var flere fællessange, optræden ved musikholdene, taler og overrækkelse af flotte buketter. Årsagen var, at A. P. Møller Skolens afdelingsleder for fællesskolen, Klaus Pløen, går på pension efter et omfattende og mangeårigt virke til gavn for de danske skoler i Sydslesvig. Med sig på pension og hjem til Danmark tager Klaus en anden ildsjæl, nemlig hustruen Frauke Pløen.  

Lærerne og ledelsen tog afsked med Klaus og Frauke ved en sommerfest torsdag d. 20. juli. Her holder Else Schiller tale for dem. I baggrunden ses en af de flotte gaver, som ledelsen stod bag - en plade på væggen i aulaen med skolens logo, Klaus' navn og årstallene for hans ansættelse.

Det var ikke blot Klaus og Frauke, der blev taget afsked med d. 20. og 21. juli. Studieleder Erik Fredens gik ligeledes på pension. Han har også været med fra starten og har ført tre årgange frem til studentereksamen.  

Der var også gaver, blomster og taler til Erik de to dage.

Alle tre ønskes et rigtigt godt otium.

Alle skolens elever, lærere, øvrige medarbejdere og ledelse må have en god sommer. Sidst i august møder lærerne, og først i september møder eleverne. Herunder kan de ikke komme hurtigt nok hjem efter fredagens arrangement i festsalen.